Igangværende Renovering Hovedentrepriser

Frederiksborg Gymnasium

Styrkelse af fremtidens læringsmiljø

De studerende på Frederiksborg Gymnasium og HF kan efter sommerferien glæde sig over nye undervisnings- og mødelokaler, et nyrenoveret kantineområde og hyggelige, udendørs læringsmiljøer, når Rasmus Friis A/S afslutter spændende renoveringssag.

I projektet er der lagt vægt på bæredygtige løsninger, som bl.a. involverer opførselopførelse af trækonstruktion med facader i træ og brug af genbrugsmursten i den nye tilbygning.

I Rasmus Friis startede vi 2024 ud med en spændende renovering af Frederiksborg Gymnasium og HF, hvor vi netop har nedrevet den tidligere pedelbolig til fordel for en ny, moderne tre-etagers bygning, der skal rumme undervisningslokaler såvel som mødelokaler og studievejledning. Initiativet er en del af gymnasiets vision for en grønnere fremtid og skal ses som et symbol på deres engagement i den grønne omstilling.

Projektet tilpasses eksisterende bygninger
Renoveringen inkluderer ud over tilbygningen en omfattende omdannelse af ”Vinterhaven” til brug for udvidelse af kantinen og med tilføjelse af et udvendigt trappetårn for direkte adgang til tagterrassen, som udvides med to væksthuse og udendørs undervisningsfaciliteter.

Gymnasiets bygninger fra 50erne er i lokalplanen nævnt som “bevarende”, og det er et væsentligt element i renoveringssagen at tilpasse projektet til de eksisterende bygninger, men samtidig vedstå, at der er tale om en moderne tilføjelse.

Den nye tilbygning forventes at stå klar til brug i september 2024.

Fakta

Byggeperiode  2023-2024
Areal 400 m2 pedelbolig og 250 m2 tagterasse
 Beliggenhed  Hillerød
Entrepriseform  Hovedentreprise
Bygherre Frederiksborg Gymnasium & HF
Ingeniør Kalmar A/S
Arkitekter House Arkitekter
Alle referencer
Frederiksborg Gymnasium
Igangværende Renovering Hovedentrepriser

Frederiksborg Gymnasium

Styrkelse af fremtidens læringsmiljø

De studerende på Frederiksborg Gymnasium og HF kan efter sommerferien glæde sig over nye undervisnings- og mødelokaler, et nyrenoveret kantineområde og hyggelige, udendørs læringsmiljøer, når Rasmus Friis A/S afslutter spændende renoveringssag.

I projektet er der lagt vægt på bæredygtige løsninger, som bl.a. involverer opførselopførelse af trækonstruktion med facader i træ og brug af genbrugsmursten i den nye tilbygning.

I Rasmus Friis startede vi 2024 ud med en spændende renovering af Frederiksborg Gymnasium og HF, hvor vi netop har nedrevet den tidligere pedelbolig til fordel for en ny, moderne tre-etagers bygning, der skal rumme undervisningslokaler såvel som mødelokaler og studievejledning. Initiativet er en del af gymnasiets vision for en grønnere fremtid og skal ses som et symbol på deres engagement i den grønne omstilling.

Projektet tilpasses eksisterende bygninger
Renoveringen inkluderer ud over tilbygningen en omfattende omdannelse af ”Vinterhaven” til brug for udvidelse af kantinen og med tilføjelse af et udvendigt trappetårn for direkte adgang til tagterrassen, som udvides med to væksthuse og udendørs undervisningsfaciliteter.

Gymnasiets bygninger fra 50erne er i lokalplanen nævnt som “bevarende”, og det er et væsentligt element i renoveringssagen at tilpasse projektet til de eksisterende bygninger, men samtidig vedstå, at der er tale om en moderne tilføjelse.

Den nye tilbygning forventes at stå klar til brug i september 2024.

Fakta

Byggeperiode  2023-2024
Areal 400 m2 pedelbolig og 250 m2 tagterasse
 Beliggenhed  Hillerød
Entrepriseform  Hovedentreprise
Bygherre Frederiksborg Gymnasium & HF
Ingeniør Kalmar A/S
Arkitekter House Arkitekter
Alle referencer
Frederiksborg Gymnasium

Galleri

Referencer

Se mere

Alle referencer
Riffelsyndikatet

Riffelsyndikatet

København

Rasmus Friis fik til opgave at totalrenovere den historiske bygning ”Riffelsyndikatet” i Nordhavn. Bygningen har været rammen om våbenproduktion og var under 2. verdenskrig udsat for en af de største sabotageaktioner, den danske modstandsbevægelse, BOPA-gruppen, stod bag. I dag er den ca. 5.000 store ejendom blevet miljøsaneret og de bærende konstruktioner er tilpassede og forstærket. Vi har derudover givet den eksisterende bygningskrop nye vinduespartier og pudset op i den røde farve, der kendetegner Nordhavn. I halvdelen af bygningens facadebredde har vi udført en ny førstesal i moderne design, og i de samme røde toner, så det nye og det gamle falder godt ind med hinanden. Den nye 1. sals tilbygning er udført som stålkonstruktion med facade af strukturel glazing og tag med isolering og derbigum. I stueplan er der opført en 2.500 m2 dagligvarebutik og på 1. sal et 2.500 m2 moderne kontorlejemål.

Byggeperiode  2017-2019
Areal  5.000 m2
Beliggenhed  Nordhavn
Entreprisesum  DKK 92 mio.
Riffelsyndikatet
Rød Lagerbygning

Rød Lagerbygning

Carlsberg Byen

Rød Lagerbygning i Carlsberg Byen blev brugt som værksted og lagerbygning fra 1883. Den fine gamle bygning har vi i dag – nænsomt – transformeret til en 10.000 m² erhvervsbygning. I bryggeritiden fungerede bygningen som værksted og lagerbygning for de til bryggeriet tilknyttede håndværk og er nu istandsat med opgraderede facader. De gamle kældre, der oprindeligt blev anvendt til opbevaring, har fået nyt liv og vil indgå som en integreret del af det samlede projekt. Der er bygget en ekstra etage på toppen af den eksisterende murstensbygning, der tilmed får en 400 m² tagterrasse med flot udsigt over Søndermarken og resten af kvarteret.

Byggeperiode  2021-2022 
Areal  10.000 m2 
Beliggenhed  Valby
Entreprisesum DKK  50 mio.
Rød Lagerbygning